Mirella over haar manier van lesgeven ”Ik ben een visuele denker”

Den Haag

In mijn werk en vooral met coaching floreer ik omdat ik me niet hoef in te houden. Ik ben een visuele denker die snel verbindingen legt, ik hou ervan om dingen op te lossen. Ik heb een hoge dosis energie. Bij het geven van balletles komt dit allemaal goed van pas. Ik vind het fijn om meerdere lagen tegelijk te observeren en te analyseren en dan stap voor stap uit te leggen wat ik zie.

Naast het snelle denken pik ik de gevoelens van andere snel op. Ik voel de emoties die andere mensen hebben heel sterk aan. Het kan ingewikkeld zijn wanneer je de emotie van een ander overneemt als je je daar niet bewust van bent of als je niet weet wat je ermee moet doen, maar in mijn werk is het nuttig. Mensen reageren fysiek op emoties, ik kan snel de verbinding leggen tussen iemands mentale functioneren en de gevolgen daarvan op zijn of haar ballettechniek.

Ik werk zowel graag met kinderen als met volwassenen. Het maakt niet uit welke leeftijd een student heeft. Met elke beweging die je maakt tijdens het dansen, ontdek je meer over je eigen toekomst en op welke manier je daar zelf invloed op hebt. Als je je daar eenmaal bewust van bent, zul je elke beweging met volle overgave uitvoeren.

Geweldige danser

 “Ballet hoort er niet voorspelbaar uit te zien. Wanneer je danst is elke beweging die je maakt een belofte. Zelfs wanneer je aan het begin van een oefening klaar staat, beloof je dat er een verhaal te vertellen is. Het sluiten van een tendu of het maken van een temps lié is net zo belangrijk als het draaien van fouettés. Om het simpel te zeggen;  de hoogte van je arabesque maakt je geen geweldige danser, het gaat erom hoe je je been op zijn plaats brengt.”

 Muzikaliteit

“Muzikaliteit betekent vertrouwen op je gevoel en luisteren. Als de muziek te traag lijkt, ben jij in werkelijkheid te snel. 
Voor sommige mensen is muzikaliteit ingewikkelder dan voor anderen, omdat het van binnenuit moet komen. Sommige mensen worden met meer aanleg geboren, maar je kunt dit beïnvloeden en ontwikkelen. Als je een brein hebt en een passie om te leren, kun je kennis van- en gevoel voor- ieder denkbaar gebied (verder) ontwikkelen. Als je je er maar bewust van bent dat je beide nodig hebt: kennis en gevoel”.

“Ballet mag er nooit voorspelbaar uitzien. Als je danst, is elke beweging die je maakt een belofte. Zelfs wanneer je een preparatie maakt, beloof je dat er een verhaal te vertellen is”.

- Mirella Simoncini