Balletkleding

JUNIOR BALLET STUDIO & ONLINE

MEISJES
● Klassiek zwart balletpakje van Wear Moi model Emeline Child onder balletkleding hoort geen onderbroek). Balletpak online te bestellen bij Wear Moi of Firenze in Haarlem of bezoek een van de balletwinkels.
● Witte tailleband.
● Roze maillot met voet. 
● Roze linnen balletschoentjes met elastiekjes. NB bij nieuwe balletschoenen: bewaar het bonnetje en laat ze eerst aan de docent zien voordat je ze gebruikt.
● Haren uit het gezicht, opgestoken in een knot met steekspelden en een haarnetje.
● Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
● Witte Handdoek meenemen naar alle lessen.
● In de winter: Girl Dance Wrap-over Top van Wear Moi kleur: zwart Type: Carmen.

JONGENS
● Wit jongens balletpak met korte mouw.
● Zwarte maillot met daaronder een dancebelt. 
● Witte sokken. 
● Witte balletschoenen met elastiekjes.
● Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
● Witte handdoek meenemen naar alle lessen.

WEAR MOI KORTING
Wear Moi is een toonaangevend dancewear merk met o.a. prachtige balletpakken voor volwassenen. Als student van Studio Simoncini ontvang je 15% korting op je eerste bestelling.
Gebruik deze link om korting te ontvangen of gebruik onze sponsorcode 193131310 die je invult op het registratieformulier. Je kan ook ipv de sponsorcode het e-mail adres van de school invullen.
NB Neem ajb even contact op met de balletschool als er een probleem is met de korting.

Veel gestelde vragen over dansen en menstruatie informatie hier

REGULIER BALLET STUDIO & ONLINE

VROUWEN
Lichtroze balletmaillot van microfibre met voet. Een zwart balletpak naar eigen keuze voor niveau Ballet + en Ballet II. Vanaf Ballet III een balletpak naar eigen keuze geen fluorescerende kleuren of drukke prints.Onder de balletkleding wordt geen ondergoed gedragen. Linnen roze balletschoenen. In de winter: Woman Dance Wrap-Over Top van Wear Moi kleur: Zwart. Type Carmen. Online te bestellen bij Wear Moi of bezoek een van de winkels.
Neem een witte handdoek mee naar alle lessen.

Haren uit het gezicht en opgestoken in een knot met gebruik van steekspelden en een haarnetje. Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
Het moet mogelijk zijn werking van spieren en placement van het lichaam te zien. Wijde kleding – broeken met een wijd uitlopende onderkant, enkelwarmers (ballet)rokken – worden niet gedragen. 

MANNEN
Mannen dragen balletschoenen (geen gym- of euritmie schoenen) en een strak wit of zwart T- shirt in een korte of lange opgerolde sportbroek of een balletmaillot. Een dancebelt is verplicht.
Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld. Mannen in de beginnersles hoeven geen balletmaillot te dragen, een sportbroek met daaronder een dancebelt mag ook. Neem een witte handdoek mee naar alle lessen.

HAREN OPSTEKEN
Om je haren in een knot vast te zetten gebruik je schuifspelden, steekspelden en een haarnetje voor het maken van een knot, deze zijn verkrijgbaar in de ballet winkel. Uitleg voor het maken van een ballet knot: YouTube..

ACCESOIRES / MATERIAAL BALLET ONLINE
Tips en meer op deze pagina.

“Ballet mag er nooit voorspelbaar uitzien. Als je danst, is elke beweging die je maakt een belofte. Zelfs wanneer je een preparatie maakt, beloof je dat er een verhaal te vertellen is”.

- Mirella Simoncini