Balletkleding

JUNIOR BALLET STUDIO & ONLINE

MEISJES
● Klassiek zwart balletpakje van Bloch model CL5405 Tank Leotard (onder balletkleding hoort geen onderbroek). Balletpak verkrijgbaar bij Danswinkel Den Haag en Paraddy in Rotterdam.
● Witte tailleband.
● Roze maillot met voet. 
● Roze linnen balletschoentjes met elastiekjes. NB bij nieuwe balletschoenen: bewaar het bonnetje en laat ze eerst aan de docent zien voordat je ze gebruikt.
● Haren uit het gezicht, opgestoken in een knot met steekspelden en een haarnetje.
● Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
● Witte Handdoek meenemen naar alle lessen.
● In de winter: Long Sleeve Wrap BU 501C van Bloch kleur: Zwart

JONGENS
● Wit jongens balletpak met korte mouw.
● Zwarte maillot met daaronder een dancebelt. 
● Witte sokken. 
● Witte balletschoenen met elastiekjes.
● Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
● Witte handdoek meenemen naar alle lessen.

REGULIER BALLET STUDIO & ONLINE

VROUWEN
Een balletpakje naar eigen keuze met een lichtroze balletmaillot vanMicrofibre met voet. Onder de balletkleding wordt geen ondergoed gedragen. Linnen roze balletschoenen. In de winter: Long Sleeve Wrap BU 501L van Bloch kleur: Zwart
Neem een witte handdoek mee naar alle lessen.

Haren uit het gezicht en opgestoken in een knot met gebruik van steekspelden en een haarnetje. Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld.
Het moet mogelijk zijn werking van spieren en placement van het lichaam te zien. Wijde kleding – broeken met een wijd uitlopende onderkant, enkelwarmers (ballet)rokken – worden niet gedragen. 

MANNEN
Mannen dragen balletschoenen (geen gym- of euritmie schoenen) en een strak wit of zwart T- shirt in een korte of lange opgerolde sportbroek of een balletmaillot. Een dancebelt is verplicht.
Kleding en schoenen zijn schoon en worden als het nodig is hersteld. Mannen in de beginnersles hoeven geen balletmaillot te dragen, een sportbroek met daaronder een dancebelt mag ook. Neem een witte handdoek mee naar alle lessen.

ACCESOIRES / MATERIAAL BALLET ONLINE

BARRE
Om thuis te trainen heb je iets nodig om als barre te gebruiken, een stoel, tafel, kast of balletbarre. Mobiele barre op Amazon Handige barre van Klarfit of zoek met Google Zelf een barre maken meer…

STABIELE STOEL
Voor bepaalde oefeningen heb je een stabiele stoel nodig om op te zitten.

BALLETSCHOENEN
Balletschoenen zijn bij balletlessen online niet verplicht wanneer je een gladde vloer hebt. Bij een gladde vloer kan je gebruik maken van Foot Undies voor dansers, op blote voeten de les doen of balletschoenen nat maken.

MAT
Een yogamat of pilatesmat heb je nodig bij grondoefeningen, stretchen, spitzen en kleine sprongen. Vergelijk Tunturi matten

HEB JE EEN KLEINE KAMER?
Groothoeklens clip, bij Bol.com voor 6,95 De lens geeft een bredere kijkhoek zodat je makkelijk van top tot teen zichtbaar bent tijdens de online balletles.

GLADDE VLOER?
Balletvloer (optioneel): Dot2dance Harlequin Dance Mat of Marktplaats

HAREN OPSTEKEN
Om je haren in een knot vast te zetten gebruik je schuifspelden, steekspelden en een haarnetje voor het maken van een knot, deze zijn verkrijgbaar in de ballet winkel. Uitleg voor het maken van een ballet knot: YouTube..