Veel gestelde vragen over dansen en menstruatie.

ONDERGOED & ESTHETIEK

Bij ballet  is het gebruikelijk om geen ondergoed onder maillots te dragen, omdat klassiek ballet alles te maken heeft met esthetisch en verfijnd bewegen.  Ondergoed dat zichtbaar is, leidt af van de esthetiek van de gecreëerde beweging.

Een andere reden is dat ondergoed afleidend is voor de danser. Balletpak en maillot zitten strak waardoor het dragen van ondergoed oncomfortabel aanvoelt, het kruipt omhoog, of als het ondergoed oud is, glijdt het juist naar benden en wordt maillot of balletpak meegetrokken. 
Een balletstudent zou tijdens de balletles constant aan haar balletpak en onderbroek trekken omdat het oncomfortabel zit of omdat haar ondergoed onder het balletpak uitglijdt.

MENSTRUATIE

Veel dansers vinden het het handigst om een ​​tampon te dragen, maar sommige meisjes kiezen ervoor om een ​​dun maandverband te gebruiken. 
Het gebruiken van een maandverband is prima, zorg er wel voor dat je er een kiest met een hoog absorptieniveau. Wanneer je ongesteld bent mag je tijdens de balletles op elk moment gerust even naar het toilet gaan zodat je je niet onzeker hoeft te voelen.
Als het nodig is kan er een naadloze, onzichtbare slip worden gedragen. Het ondergoed mag nooit zichtbaar zijn. Wij adviseren bijvoorbeeld Adela of Aelis ondergoed van Wear Moi

“Ballet mag er nooit voorspelbaar uitzien. Als je danst, is elke beweging die je maakt een belofte. Zelfs wanneer je een preparatie maakt, beloof je dat er een verhaal te vertellen is”.

- Mirella Simoncini