Studentenleven

#Featured onze studenten

Benieuwd met wie je straks in de balletles zou kunnen staan? Je vindt hier een paar mini interviews met studenten van Studio Simoncini.

Sjimmy | Internationaal Model

Een paar maanden geleden is Sjimmy (49) begonnen met het volgen van balletlessen bij Studio Simoncini om flexibeler te worden en haar houding te verbeteren. In het dagelijks leven werkt ze als model.
 “Ballet leren als je bijna vijftig bent, is zwaar en ontroerend tegelijk, en dat is precies hoe het moet zijn. Ballet is de perfecte combinatie van discipline en liefde” zegt Sjimmy. 

 “Ik ben leergierig en ondernemend, ga graag uitdagingen aan maar ik had niet verwacht dat ballet zo pittig zou zijn. Tegelijkertijd is er niet één sport die mij de mentale ontspanning geeft die ik bij ballet vind. Ik ben altijd druk in mijn hoofd en heb een drukke
 baan, ballet geeft mij rust. Ik kan me helemaal openstellen om de muziek te voelen en me te concentreren op de oefeningen. Bij
 Studio Simoncini heb ik geleerd dat ik echt mag genieten van het dansen en het moment.

 “Ik vind het geweldig om aan de barre te staan, ik voel me een ballerina! De manier waarop je je spieren gebruikt is een ontdekking. Met het uitdraaien van de benen gebruik je ook de kleinere spieren waardoor je je benen, binnen je eigen fysiek, mooi kunt vormen en
 trainen”.

“Door de balletlessen beweeg ik nu makkelijker en natuurlijker tijdens mijn werk als model. Eigenlijk zouden alle modellen balletles moeten volgen”.

Matilde | Student Codarts

Matilde tijdens de Coaching bij Studio Simoncini

Matilde, 17 jaar, volgt Coaching bij Studio Simoncini in combinatie met haar studie aan het Codarts Lyceum.

“Ik ben op mijn 15de met ballet begonnen, daarvoor deed ik ritmische gymnastiek” zegt Matilde. “De klassieke ballettechniek is veel gedetailleerder dan wat ik bij ritmische gymnastiek was gewend, daarom wilde ik coaching bij Studio Simoncini en ik wilde het maximale uit mijn danstechniek halen.”

“De coaching is intensief, je krijgt volle aandacht en veel correcties. De eerste maanden hebben we gewerkt aan de basistechniek, placement, kracht en coördinatie. Hierdoor heb ik veel meer controle over mijn lichaam gekregen. We zijn nu begonnen met spitzen, wat nieuw voor mij is en een uitdaging, maar ik vind het erg leuk om te doen! We hebben vandaag gewerkt aan de échappé op spitzen, waarbij je niet springt maar de vloer en je spitzen gebruikt om naar de 2e positie te glijden.”

“De combinatie van coaching en danslessen bij Codarts versterkt elkaar. De klassieke ballettechniek geeft mij meer vrijheid in andere dansstijlen. Het is keihard trainen, maar ik vind het fijn om te doen. Ik hoop later bij een modern gezelschap te dansen. Ik vind het Nederlands Dans Theater prachtig, dat is wat ik graag zou gaan doen” 🩵🩰

Myrthe Jenniskens | Student Vooropleiding ArtEZ

Myrthe Jenniskens zondagmiddag na de Coaching in de hal van Studio Simoncini ☀️👏🏻💫
De 16 jarige student uit Gennep volgt door de weeks les aan de vooropleiding van ArtEZ in Venlo en in het weekend reist zij naar Den Haag om te trainen bij Studio Simoncini.

. “Mijn toekomstdroom is Introdans” zegt Myrthe. 
Wanneer zij op jonge leeftijd een voorstelling ziet van dit Arnhemse gezelschap raakt zij geïnspireerd en besluit auditie te doen voor de vooropleiding.
“Afgelopen week mocht ik bij Introdans een hele dag kijken!” Vertelt Myrthe vrolijk “De repetities waren precies zoals ik het me heb voorgesteld. En ik heb de dansers ontmoet, het was fantastisch”.
Tussen het dansen door werkt Myrthe hard aan haar schoolexamens en als ze tijd over heeft gaat ze zeilen.

“Ik hang niet rond in een bootje” legt Myrthe uit. “Ik doe aan sportzeilen en dat heeft veel overeenkomsten met ballet. De discipline is een must. En het is behoorlijk fysiek. Ik zit in een kleine boot, als het hard waait en het zeil overkomt moet je meteen bukken en heen en weer springen. Je hebt sterke buikspieren nodig en je moet continu actief blijven”.

Bij ballet heeft Myrthe dezelfde energie, discipline en veel passie. Ze reist elk weekend bijna twee uur heen en weer van Gennep naar Den Haag om de Sundayclass te volgen bij Studio Simoncini. 
Daarnaast volgt ze regelmatig coaching bij Mirella Simoncini “De afgelopen tijd hebben we gekeken naar de spierwerking voor verschillende klassieke bewegingen en meer specifiek waar de beweging precies vandaan komt. Ik merk dat ik bewuster ben gaan werken. Coaching is heel intensief maar ik vind het heerlijk”.

Isabel | Student International School of The Hague

Isabel in de balletzaal van Studio Simoncini
Isabel, 16 jaar, speelt in een jazzband en danst twee keer per week bij Studio Simoncini.
“Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden” legt Isabel uit. “De balletlessen helpen mij als muzikant want met ballet moet je de muziek voelen en je bewegingen heel precies timen. Het helpt ook voor het ontwikkelen van je stage presence”.

Vanaf haar derde jaar geeft Isabel samen met haar ouders mini concerten en als ze zes jaar is begint ze met gitaar spelen en ziet ze heel wat van de wereld omdat haar ouders verhuizen van Jordanië naar Argentinië, Zuid Korea, Duitsland en uiteindelijk weer naar Nederland.
Toekomstdromen heeft ze genoeg, ze wil graag verder studeren in de journalistiek of internationale rechten. Ze heeft daarom gekozen voor een studie aan The International School of The Hague.

“Ik denk niet dat ik een professionele danser kan worden” lacht ze “Maar ik droom wel van een carrière als zangeres. Ik bedenk me soms dat er nog een miljoen andere muzikanten zijn met dezelfde droom maar al lijkt het ver weg; wanneer ik zing voelt het zo natuurlijk aan, dan geloof ik even dat die droom kan uitkomen…” 🎸🫶🏻
Jonge balletstudenten worden verrast als Isabel in de entree van Studio Simoncini een nummer zingt.
Original Song: Savior Complex by Phoebe Bridgers

Jolijn | Student Geneeskunde

Jolijn op de dag van haar diploma uitreiking.
Ze kwam op 11 jarige leeftijd bij Studio Simoncini en danste daar onafgebroken zes jaar lang tot en met Juli 2022. “Ballet is het beste medicijn bij verdriet” Zegt de nu 17 jarige geslaagde student.
Waar het dagelijkse leven en de puberjaren veel veranderingen met zich mee zouden brengen met de bijbehorende onrust en struggles, gaf ballet haar rust en houvast:
“Als ik naar Studio Simoncini ging vergat ik even alles, dacht alleen aan het dansen. Ballet is niet makkelijk, je moet kritisch naar jezelf kunnen kijken. Het heeft mij geleerd hoe discipline en passie met elkaar verweven zijn en dan krijg je de perfecte balans tussen hard werken en plezier, gewoon genieten van het dansen”.
Na de zomer verhuist Jolijn van Den Haag naar Maastricht, daar begint ze aan een nieuw hoofdstuk in haar leven; de studie Geneeskunde bij Maastricht University 🎉💓

Emma | Student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Emma in de vensterbank van Mirella’s huis. Emma is 3de jaars student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.
Ze ziet een overeenkomst tussen werken in het lab en dansen; beide brengen rust, er is structuur en discipline. Het bijzondere van Ballet is voor haar de vrijheid die het geeft omdat je danst!
Emma danst sinds 2015 bij Studio Simoncini ⭐️💜

Naomi | Student Fontys Dansacademie

Naomi na de les in de kleedkamer. Naomi danst sinds 2016 bij Studio Simoncini ✔️ Ze studeert op dit moment Docent Dans bij Fontys Dansacademie.
In de weekenden volgt ze extra lessen bij Studio Simoncini  👏🏻 
Lees hier meer over studenten die voor een professionele danscarrière kiezen

Siyuan | Student Stanislascollege

Siyuan op de verborgen zolder van Studio Simoncini. Siyuan is 13 en zit in haar 1ste jaar bij het Stanislascollege.
Dansen is een van haar grootste passies. In haar vrije tijd danst ze minimaal 4 keer per week bij Studio Simoncini 🩰
Een van haar belangrijkste dromen voor de toekomst is aan de slag gaan als arts. Siyuan wil anderen helpen en misschien degene zijn die het verschil kan maken als dat nodig is ✨

Maya | Digital Designer Bijenkorf

Maya in de klassieke geboogde ingang van de kleedkamer van Studio Simoncini. 
Maya danst bij Studio Simoncini sinds 2019. Naast haar liefde voor ballet is ze digital designer voor de @debijenkorf

Bonny | Natuurhistorisch museum Naturalis

Bonny na de virtuele maandagles bij Studio Simoncini. Bonny werkt bij het onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis Biodiversity Center @naturalismuseum
Ballet maakt al 32 jaar deel uit van haar leven💃🏻
Voor Bonny is Ballet onmisbaar en een heerlijke manier om even weg te dromen. Sinds november 2021 is ze een van de Virtuele Studenten bij Studio Simoncini. Ze volgt de lessen live vanuit haar huis in Dordrecht.

Nadine | Hagaziekenhuis

Nadine samen met haar vader die speciaal even langs kwam bij Studio Simoncini om de barre te repareren. Locatie @pistache_cafe om de hoek van de balletschool!   
Nadine werkt in het @hagaziekenhuis Ze danst al bijna 10 jaar bij Studio Simoncini ✨💖  

Menthe | Interieur architect

Menthe voor de ingang van Studio Simoncini. 
Menthe is Interieur architect, ze maakte haar eerste danspasjes in 2002 bij @mirella.simoncini op de Junior Ballet afdeling en sinds die tijd is ze blijven dansen. 

Bekijk meer op Instagram #simoncinistudentlife

“Ballet mag er nooit voorspelbaar uitzien. Als je danst, is elke beweging die je maakt een belofte. Zelfs wanneer je een preparatie maakt, beloof je dat er een verhaal te vertellen is”.

- Mirella Simoncini